Champions League naar FIFA 19

Nathan (Noppie2000)

Elk jaar op E3 behandelt EA ook haar sport-titels. FIFA 19 is officieel getoond en komt, zoals verwacht, voor het eerst met de officiële Champions League-licentie.

UEFA werkte jarenlang samen met Pro Evolution Soccer, waardoor de Champions League niet gebruikt mocht worden in andere games. Aan die samenwerking kwam eerder dit jaar een einde en EA heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt. De competitie dient als nieuwe modus in aanvullen op bekende elementen als Career Mode en FUT.

Nieuwe functies zijn het 'Actief aanrakingssysteem', dat de manier waarop spelers de bal aanneemt en schieten verandert en 50/50 Battles, waarbij reacties en speler-eigenschappen bepalen wie vrije ballen op het veld verovert. Ook is er een Dynamisch tactieken-systeem dat spelers meer opties biedt om hun selecties samen te stellen en hun tactiek te bepalen.

Daarnaast heeft EA aangekondigd een update beschikbaar te hebben gemaakt voor FIFA 18 met de Wereldkampioenschappen als focus punt. Het is vanaf nu mogelijk om zelf, met elk land, mee te doen aan het kampioenschap.

FIFA 19 lanceert op 28 september voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer je de 'Champions Edition' pre-ordert dan ontvang je 20 Jumbo Premium Gouden FUT-pakketten, FUT-leenitems van Ronaldo en Neymar Jr. voor zeven wedstrijden en meer. In de 'Ultimate Edition' zitten 40 Jumbo pakketten.