Van Marwijk en Australië winnen laatste oefenpot voor WK

Redactie

Australië heeft de voorbereiding op het WK afgesloten met een kleine oefenzege op Hongarije.

Het elftal van bondscoach Bert van Marwijk wist vorige week vrijdag nog met 4-0 van Tsjechië te winnen. In Boedapest ging het zaterdagavond echter allemaal wat moeizamer. Australië had wat meer balbezit dan de Hongaren, maar grote kansen werden nauwelijks gecreëerd.

In het laatste kwartier wist Australië toch een voorsprong te nemen toen invaller Daniël Arzani van buiten het strafschopgebied uithaalde. Zijn schot was houdbaar, maar doelman Péter Gulácsi liet de bal knullig door zijn handen glippen. De 19-jarige Arzani, die pas een minuut op het veld stond, is deze zomer de jongste speler op het WK.

Door een misverstand tussen Trent Sainsbury en keeper Brad Jones kopte eerstgenoemde de bal na 88 in eigen doel, waardoor Van Marwijk genoegen leek te moeten nemen met een remise. In blessuretijd pakte Australië alsnog de zege, want ook Tamás Kádár werkte de bal in eigen doel.

Voor Australië begint het WK volgende week zaterdag met de eerste groepswedstrijd tegen Frankrijk. Vijf dagen later is Denemarken de volgende tegenstander en het laatste pouleduel is op 26 juni tegen Peru. The Socceroos wisten op de vorige twee WK's niet door te dringen tot de tweede ronde.