Studenten lopen wereldtijden in VS

heywoodu

Tijdens de NCAA-atletiekkampioenschappen, de kampioenschappen voor studenten in de VS, zijn vrijdagavond in Eugene opmerkelijke prestaties neergezet. Op de 400 meter en vooral de 400 meter horden werden de geschiedenisboeken opnieuw ingedeeld.

Op de 400 meter was de winst voor Michael Norman, die met 43,61 seconden een wereldtijd liep. De pas 20-jarige atleet staat nu zesde op de eeuwige wereldranglijst, achter vijf mannen die allemaal wereld- en olympische titels wonnen, maar op die leeftijd nog niet zó snel waren. Met 43,94 maakte ook Akeem Bloomfield grote indruk, net als zijn Auburn-teamgenoot Nathon Allen (44,13).

De bloedsnelle 400 meter (Bron: YouTube)

Op de 'magische baan' van het regenachtige Eugene - net als in het Russische Cheboksary gaat men er bij dergelijke wedstrijden doorgaans bijzonder hard - ging het op de 400 meter horden relatief gezien zelfs nog harder. Rai Benjamin uit Antigua & Barbuda, 20 jaren jong, snelde er na 47,02 seconden over de finish. Daarmee deelt hij de tweede plek op de eeuwige wereldranglijst met de legendarische Edwin Moses, terwijl alleen Kevin Young (46,78, wereldrecord in 1992) ooit sneller was.

Rai Benjamin loopt een van de snelste tijden ooit (Bron: YouTube)