Ibrahimovic hekelt 'mentaliteit' van Zweedse media

Redactie

Zlatan Ibrahimovic denkt dat hij ontbreekt op het WK, omdat de Zweedse media schreven dat de ploeg hem niet meer nodig heeft.

Bondscoach Janne Andersson legde uit dat hij Ibrahimovic niet heeft opgeroepen vanwege zijn eerdere beslissing om te stoppen als international. De sterspeler van LA Galaxy zette na het EK van 2016 een punt achter zijn interlandcarrière. "Als je afscheid hebt genomen van het team, vind ik niet dat je terug kan komen", aldus Andersson.

Maar volgens Ibrahimovic hebben de Zweedse media ook een rol gespeeld. "Het WK is het grootste voetbalfeest waar alle grote spelers meedoen. Zlatan is er niet, terwijl hij er wel zou moeten zijn", aldus de 36-jarige vedette. "De media schrijven dat de ploeg beter af is zonder mij, dus ik geloof ze. Dat is de mentaliteit van de Zweedse media. Ik heb geen Zweedse naam en ook niet de typische Zweedse uitstraling."

"Toch heb ik nog steeds het doelpuntenrecord van de nationale ploeg en heb ik bij Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en nu LA Galaxy gespeeld", gaat Ibra verder. "Dus als ik niet in het team zou passen, hoe kan ik dan bij de grootste clubs ter wereld hebben gespeeld? Geloof mij nou maar, ik weet hoe je moet winnen. En ik doe het goed."