Alcomobilist zonder rijbewijs gepakt in gestolen auto

Monique Verlind (DJMO)

Een 24-jarige man uit Tilburg is woensdagavond na een achtervolging aangehouden op de Ringbaan-Zuid in Tilburg aangehouden. Een motoragent zag de auto rond 20:40 uur op de Afrikaanderstraat rijden. De auto stond als gestolen gesignaleerd en er was woensdagmiddag in Rijen mee getankt zonder af te rekenen, dus de agent zette de achtervolging in. 

De man achter het stuur probeerde de agent in de verwarring te brengen door steeds af te remmen en vervolgens weer vol gas te geven. Intussen had de diender versterking opgeroepen, waarna er een achtervolging op hoge snelheid door de wijken Korvel en Tilburg-Zuid volgde. Op de kruising Oerlestraat en Trouwlaan moest de motoragent uitwijken, omdat de bestuurder op hem in probeerde te rijden. 

Pas op de Ringbaan-Zuid kon de man worden aangehouden nadat hij met de auto tegen een boom tot stilstand kwam. Bij zijn aanhouding moest pepperspray worden gebruikt omdat de man zich verzette. Nader onderzoek leerde dat de man onder invloed van alcohol was en bovendien niet over een geldig rijbewijs beschikte. Hij is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.