Trainer Eijer zal Fortuna Sittard in de Eredivisie moeten houden

Boris (borisz)

Fortuna Sittard heeft een nieuwe trainer gevonden. René Eijer zal de ploeg in de Eredivisie moeten houden. De Limburgers hebben de 55-jarige oefenmeester voor twee jaar vastgelegd. Naast Eijer hebben ook assistenten Kristof Aelbrecht (2022), Kevin Hofland (2022) en keeperstrainer Sieb Dijkstra (2020) hun handtekeningen onder een nieuw contract gezet.

Voorzitter Isitan Gün is een zeer tevreden: “Met René halen we een brok aan ervaring binnen. Niet alleen als speler, maar zeker ook als trainer heeft hij op hoog niveau geacteerd. Hij is een echte verbinder die zowel zijn staf als het elftal naar een grotere hoogte tilt. Het teamproces is bij hem absoluut in goede handen. Kristof weet heel goed wat er nodig is in een wedstrijd of een training. Als geen ander kan hij wedstrijden lezen. Daarnaast is hij goed in het ontwikkelen van individuele spelers.”

Voor Eijer is het een weerzien met oude bekenden. "De cirkel is nu rond. Ooit mocht ik Kevin als beginnend trainer in de A-jeugd bij Fortuna begeleiden op weg naar zijn profcarrière. Nu kruisen onze wegen zich wederom en mag ik zijn mentor zijn aan het begin van zijn trainersloopbaan. Dat ik hoofdtrainer mag worden bij een BVO is prachtig. Ik ben op veel plaatsen assistent-trainer geweest, zowel bij BVO’s als bij nationale elftallen. Ook ten tijde van Bert van Marwijk bij Fortuna trouwens. Die ervaring is heel waardevol. Maar tegelijkertijd ben ik nog steeds heel ambitieus, dus deze kans op het hoofdtrainerschap bij een Eredivisionist kon ik niet laten schieten."

Rene Eijer was tussen 1981 en 1993 profvoetballer bij Sparta, VVV en Vitesse. In dat jaat moest Eijer abrupt stoppen met voetballen nadat er bij hem MS was geconstateerd. Het bleek een lichte vorm en Eijer herstelde. Na zijn actieve carrière begon Eijer een maatschappelijke carrière buiten de voetballerij, maar al snel keerde hij terug en begon als trainer van de A1 van Fortuna Sittard. Na vijf jaar Fortuna ging Eijer naar PSV waar hij Jong PSV en PSV onder 19 jaar trainde. Na drie jaar PSV werd Eijer onder meer assistent van Aad de Mos bij het voetbalelftal van de Verenigde Arabische Emiraten, ging voor VVV-Venlo analyses maken en gaf voetbalclinics in Nederland en Japan. De laatste jaren werkte hij in Oman en was trainer van diverse amateurclubs. Nu volgt zijn eerste functie als hoofddtrainer bij een BVO.