FOK! Wat een weer: opnieuw zomers, kans op onweer

Monique Verlind (DJMO)

He KNMI heeft voor Brbant en Limburg code geel afgegeven vanwege de onweersbuien die daar inn de loop van de middag kunnen ontstaan.  Vanochtend lossen de nevel en mist snel op. Het wordt vandaag opnieuw een warme en zonnige dag met maxima uiteenlopend van 23°C op de Wadden tot lokaal 30°C in het (zuid)oosten. In de middag ontstaan er stapelwolken die in het (uiterste) zuiden en zuidoosten kunnen uitgroeien tot enkele stevige onweersbuien. Plaatselijk is hierbij kans op veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten.

Elders blijft het op de meeste plaatsen droog. De noord- tot noordoostelijke wind is overwegend matig, in het zuidoosten en oosten is de wind zwak en veranderlijk. Langs de westkust gaat de wind geleidelijk vanaf zee waaien waardoor het daar in de middag afkoelt en er mogelijk nevel en lage bewolking van zee kan binnendrijven.

Vanavond sterven de buien uit en wordt het op de meeste plaatsen droog. Vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er in het zuiden mogelijk nog een enkele (onweers)bui vanuit België binnendrijven. De minimumtemperatuur komt uit op omstreeks 16°C. De wind is noordelijk en zwak tot matig, kracht 3 of minder.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de middag ontstaan er landinwaarts stapelwolken die in het oosten van het land opnieuw kunnen uitgroeien tot enkele (onweers)buien. De maxima lopen uit een van 22°C in het noordwesten tot lokaal 30°C in het oosten. De noordenwind is matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Rode bessen, bijna rijp...  (Foto: qltel)
Rode bessen, bijna rijp... (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!