Vitesse haalt transfervrij topscorer uit Algerije

Redactie

Vitesse heeft de selectie versterkt met Oussama Darfalou. De 24-jarige Algerijnse spits komt transfervrij over van USM Alger.

Darfalou werd afgelopen seizoen met achttien doelpunten in 27 wedstrijden topscorer in de Algerijnse competitie. Via de officiële clubkanalen meldt Vitesse dat de spits een vierjarig contract heeft getekend.

De voormalig jeugdinternational van Algerije kwam eerder uit voor RC Arbaa en stapte in de zomer van 2015 op huurbasis over naar USM Alger en tijdens het seizoen 2015/16 werd hij kampioen in Algerije. De club legde hem vervolgens in de zomer van 2016 definitief vast. Darfalou kwam in 2016 in actie voor het Olympisch elftal. Hij kwam in 87 wedstrijden op het hoogste niveau in zijn thuisland tot 42 doelpunten.

"Na mooie en succesvolle jaren in Algerije wil ik mijzelf laten zien in Europa. Ik voel mij gevleid dat Vitesse mij die kans biedt. Ik wil mij zo snel mogelijk gaan aanpassen aan de taal, cultuur en Nederlandse speelwijze", laat de kersverse aanwinst weten.

Interim-technisch directeur Marc van Hintum stelt dat Vitesse op zoek moest naar een spits om de positie dubbel bezet te hebben. "Darfalou gaat de concurrentiestrijd aan met Tim Matavz. Los van de goede statistieken van Darfalou, is het een mooie bijkomstigheid dat we hem transfervrij kunnen overnemen. Hij is erop gebrand om zich in Europa te gaan bewijzen."