Noorse bondscoach over Ödegaard: "Hij kan uitgroeien tot een echte klassespeler"

Redactie

De Noorse bondscoach Lars Lagerbäck is onder de indruk van Martin Ödegaard. De middenvelder keert deze zomer terug bij Real Madrid.

De negentienjarige middenvelder speelde de afgelopen anderhalf jaar op huurbasis voor sc Heerenveen en hij kwam tot 43 wedstrijden voor de Friezen, waarin hij drie keer het net vond en vijf assists gaf.

"Hij doet het steeds beter. Hij heeft een enorm potentieel en hij is een van de meest technische spelers die ik ooit heb gezien", vertelt Lagerbäck in gesprek met Goal. "Met meer ervaring denk ik dat hij uit kan groeien tot een echte klassespeler."

"Het is altijd moeilijk om te zeggen waar spelers moeten spelen, als ze het mij vragen. Het is erg belangrijk voor spelers, en vooral de jonge spelers, om zoveel mogelijk aan spelen toe te komen. Als een grote club als Real Madrid je terughaalt en je speeltijd geeft, is dat natuurlijk ook goed."

"Dat is het dilemma, een moeilijke beslissing. Tenslotte is het aan de speler zelf om de beslissing te nemen. Als spelers mij om advies vragen, zeg ik altijd dat ze voor een realistische keuze moeten gaan. Maar deze beslissing moet hij nemen."

"Hij is nog jong en het is lastig om in de basiself te komen van een team als Real Madrid, omdat hij dit jaar nog maar twintig wordt. Hij heeft nog steeds veel tijd. Maar, zoals ik al zei, de beslissing is aan hem."