Destiny 2: Forsaken belooft grootste uitbreiding tot nu toe te worden

Nathan (Noppie2000)

Bungie heeft de eerste informatie vrijgegeven voor de volgende Destiny 2-uitbreiding: Forsaken. Volgens Bungie is deze uitbreiding het doel waar het team naar heeft gewerkt en waar hun antwoord op een jaar lang aan feedback in terugkomt.

In Forsaken is de Reef gevallen en moeten de speler en Cayde-6 onderzoeken wat er is gebeurd. Wat je treft is een prisonbreak uit de Prison of Elders, waarin de meest gevaarlijke criminelen zijn ontsnapt: de 8 Barons. De uitbreiding draait om het vangen van deze criminelen.

Naast de gebruikelijke verhaal-uitbreiding, nieuwe locaties, nieuwe wapens en skins is er ook een nieuwe wapen-archetype toegevoegd: Pijl en Boog. Al deze nieuwe items zijn te gebruiken in de nieuwe Raid, maar ook in Gambit, een nieuwe modus die PvE en PvP combineert. In deze modus speel je als team van vier tegen een ander team van vier in twee verschillende arena's. Om te winnen moet je AI-vijanden doodmaken en de goederen die zij droppen in jouw 'bank' stoppen.

Stop je er genoeg in, dan blokkeer je de bank van de tegenstander tot zij deze weer vrijmaken. Verzamel je genoeg van de goederen, dan spawn je de uiteindelijke baas. Versla je deze, dan win je de ronde. Er is nog wel één kanttekening: één spelers van elk team kan de overstap maken naar de arena van de tegenstander en daar chaos veroorzaken.

Alle informatie wordt door de Buingie-medewerkers in onderstaande trailer nog eens haarfijn uitgelegd. Destiny 2: Forsaken lanceert op 4 september voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.