Emre Can akkoord met een vierjarig contract bij Juventus

Redactie

Emre Can heeft met Juventus een akkoord bereikt over een vierjarig contract, zo kan Goal bevestigen.

De Italiaanse landskampioen zal jaarlijks vijf miljoen euro overmaken naar de Duitse middenvelder en zijn contract zal ingaan als zijn huidige verbintenis bij Liverpool eind juni afloopt. Can wordt volgende week medisch gekeurd door Juventus.

De twintigvoudig Duits international stapte in de zomer van 2012 voor twaalf miljoen euro over van Bayer Leverkusen naar Liverpool. In de vier seizoenen op Anfield speelde hij voornamelijk als centrale middenvelder en verdedigende middenvelder, maar in sommige wedstrijden was hij ook centrale verdediger.

Can speelde dit seizoen 38 wedstrijden voor the Reds, waarin hij zes keer trefzeker was en vijf assists gaf. Op 17 maart leek zijn seizoen vroegtijdig ten einde te komen nadat hij tegen Watford een rugblessure opliep. De blessure leek niet al te ernstig te zijn, maar hij zou niet meer in actie komen in de Premier League.

In de Champions League-finale tegen Real Madrid maakte Can als invaller zijn rentree en speelde hij voor het laatst in het shirt van Liverpool. De 24-jarige middenvelder werd niet opgenomen in de Duitse WK-selectie.

Liverpool heeft al ingespeeld op het vertrek van Can. De club legde afgelopen week AS Monaco-middenvelder Fabinho vast en Naby Keita komt over van RB Leipzig.