Koeman: "Ik heb wel een duidelijk beeld van hoe het verder moet"

Redactie

Ronald Koeman heeft maandagavond na de 1-1 in de oefeninterland tegen Italië voor ogen hoe hij verder wil met het Nederlands elftal.

Oranje won in de eerste vier interlands onder Koeman één keer, speelde twee keer gelijk en verloor één wedstrijd. "Je hebt nooit zekerheid dat je na deze periode genoeg weet, maar ik heb wel een duidelijk beeld van hoe het verder moet", vertelt de bondscoach in gesprek met Veronica.

"De eerste helft was wederom niet goed. Er was weinig initiatief, we waren slordig aan de bal. We hadden moeite met diepte. Op een paar momenten kwamen we goed weg. Italië kreeg twee grote kansen. We hadden moeite met hun lopende mensen en kwamen zelf te weinig aan het voetballen. Na rust was er wat meer initiatief. Janmaat viel goed in."

Over drie maanden begint voor het Nederlands elftal de Nations League met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Koeman heeft al een strijdplan in zijn hoofd, maar wil dat nog niet delen. "Dat gaan jullie zien in september. Direct na een wedstrijd heeft het sowieso weinig zin om dat te vertellen. We hebben tot die tijd nog veel tijd om het intern door te spreken. We willen werken naar een vaste groep. Het moet duidelijk worden wat de basiself gaat worden."

"Ik had natuurlijk niet verwacht dat het allemaal geweldig zou zijn toen ik begon. Ik wist dat een aantal dingen beter moest, maar ik ben niet heel negatief. Straks gaat het om het echie, dan moet het beter. We spelen tegen goede tegenstanders, dus we kunnen aan de bak."

Memphis Depay komt definitief in de plannen van Koeman voor, hij speelde alle wedstrijden onder zijn leiding. "Dat is wel een zekerheidje. Hij had wedstrijden waarin hij heel goed was, ik vond hem vanavond minder. Maar we moeten het wel hebben van dit soort spelers, die kwaliteiten hebben en zich goed ontwikkelen. Het is logisch dat hij speelt. "