Omwonenden Efteling bang voor uitbreiding

_UserName_ (Ferdy)

Omwonenden van de Efteling in Kaatsheuvel zijn bang voor de groei van het attractiepark. Zij denken dat binnen twintig jaar hun huizen omringd zijn met parkeerplaatsen voor de Efteling.

De omwonenden vertellen aan het Algemeen Dagblad dat het een soort schaakspel is wat ze spelen tegen de Efteling. Steeds als het park uitbreidt, is dat in oostelijke richting, naar de N261. Maar in het masterplan 'de Wereld van de Efteling 2030' staat dat het park nu ook naar de westkant wil uitbreiden. En dat is juist waar de bewoners zich bevinden, ten westen van de Efteling.

Hier hadden de bewoners geen rekening mee gehouden. Bij één van de bewoners is het zo erg, dat zij een attractie krijgen recht voor hun huis. Zij, en tientallen anderen hebben bezwaar aangetekend. Of dit gaat helpen betwijfelen ze: "De Efteling weet precies hoe zij het moeten formuleren zodat het binnen de regels blijft", aldus een omwonende. "Ze sluiten je helemaal in tot je geen andere keus hebt dan om te vertrekken."

Na het protest van verschillende natuurorganisaties werd het plan om een toegangsweg te maken vanaf het zuiden geschrapt. De Efteling wil volgens het masterplan in totaal 8 hectare uitbreiden.

Wil je meer weten over het masterplan? Hier is meer info te vinden.

Efteling wil flink meer bezoekers (Foto: ANP)
Efteling wil uitbreiden. (Foto: ANP, tekst FOK.nl)