'Lewandowski in beeld bij Juventus'

Redactie

Bayern München-spits Robert Lewandowski is in beeld bij Juventus als men er in slaagt om Gonzalo Higuaín te verkopen, meldt Corriere dello Sport.

In de afgelopen dagen groeide de speculatie dat de Italiaans landskampioen Higuaín zou willen verkopen, twee jaar nadat de club de Argentijn voor negentig miljoen euro had overgenomen van Napoli. Juventus wilde niet ingaan op de geruchten en stelde: "Na het WK zullen we zien wat er gebeurt".

Internazionale's Mauro Icardi zou de topkandidaat zijn om Higuaín op te volgen in Turijn, maar Corriere dello Sport komt nu met de naam van Lewandowski op de proppen. De Pool heeft de clubleiding van Bayern München de afgelopen week laten weten dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Lewandowski was afgelopen seizoen 41 keer trefzeker in 48 wedstrijden voor de Duitsers en speelde sinds zijn komst in 2014 in totaal 195 officiële wedstrijden voor Bayern en daarin vond hij 151 keer het net. Juventus en Bayern hebben de afgelopen seizoenen meerdere keren zaken met elkaar gedaan, waarvan Douglas Costa en Kingsley Coman de laatste voorbeelden zijn.