Zverev en Thiem naar kwartfinales Roland Garros

H.Vviv

Alexander Zverev heeft de kwartfinales bereikt van Roland Garros. De Duitse nummer drie van de wereld had tegen Karen Khachanov, net als in de tweede en derde ronde, vijf sets nodig om te winnen: 4-6, 7-6 (4), 2-6, 6-3 en 6-3.

Zverev had voorafgaand aan het tweede grandslamtoernooi zijn goede vorm getoond door het ATP-toernooi van München en het masterstoernooi van Madrid te winnen, maar op het Franse gravel kan de Duitser nog geen indruk maken.

Zverev kwam weliswaar eenvoudig zijn eerste wedstrijd door, maar de huidige nummer drie van de wereld had vervolgens tegen zowel de Serviër Dusan Lajovic (tweede ronde) als de Bosniër Damir Dzumhur (derde ronde) vijf sets nodig om te winnen.

In de kwartfinale speel Zverev tegen Dominic Thiem, die in vier sets won van de Japanner Kei Nishikori: 6-2 6-0 5-7 6-4. . Dit jaar won de Oostenrijker al twee graveltoernooien, in Lyon en Buenos Aires. Op Roland Garros sneuvelde de 24-jarige Oostenrijker, de enige tennisser die de laatste twee jaar de Spanjaard Rafael Nadal kon kloppen op gravel, de voorbije twee edities telkens in de halve finales.