Bertens uitgeschakeld in derde ronde Roland Garros

H.Vviv

Kiki Bertens is er op Roland Garros niet in geslaagd de vierde ronde te halen. De als achttiende geplaatste tennisster verloor in twee spannende sets van de Duitse Angelique Kerber: 6-7 (4) en 6-7 (4).

Het ging in de eerste set gelijk op tussen de Nederlandse en de Duitse. Bij een stand van 2-2 brak Kerber als eerste door de service van Bertens heen maar de 26-jarige Nederlandse brak direct terug. Daarna behielden beide tennissters hun servicegames tot aan de tiebreak en daar bleek Kerber net iets sterker dan Bertens.

In de tweede set leek Kerber snel op weg naar de overwinning. De voormalig nummer één van de wereld kwam op 2-0 en 3-1 voorsprong, maar Bertens toonde veerkracht. De Nederlandse kon bij een 5-4 voor de set serveren, maar slaagde daar niet in. Opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen en opnieuw bleek Kerber daar net iets beter in dan Bertens.

In de vierde ronde speelt Kerber tegen de Française Carolina Garcia. Ze was in twee sets duidelijk te sterk voor de Roemeense Irina Camelia Begu: 6-1, 6-3.

Bertens verliest van Kerber. (PRO SHOTS/Action Images)
Bertens verliest van Kerber. (PRO SHOTS/Action Images)