Napoli weigert bod van vijftig miljoen op Jorginho

Redactie

Manchester City wil Jorginho graag overnemen van Napoli, maar moet daarvoor met erg veel geld over de brug komen. Vijftig miljoen euro is onvoldoende.

“Ik heb een bod van 45 miljoen, plus vijf miljoen aan variabelen, van Manchester City op Jorginho geweigerd”, stelt voorzitter Aurelio De Laurentiis in gesprek met Corriere dello Sport. De 26-jarige middenvelder ligt nog tot medio 2020 vast in Napels en de club uit Zuid-Italië wil grof aan hem verdienen. De flamboyante beleidsbepaler weet dat City het aantrekken van Jorginho tot een topprioriteit heeft gemaakt.

De kampioen van de Premier League zal dus met meer geld over de brug moeten komen. Bovendien zijn er meer clubs geïnteresseerd in de diensten van de in Brazilië geboren Italiaans international. De Laurentiis heeft laten weten dat tachtig procent van de selectie sowieso moet blijven van de nieuwe trainer Carlo Ancelotti. De ervaren oefenmeester zal Jorginho waarschijnlijk niet graag zien gaan, want hij geldt als de motor op het middenveld.

Napoli is overigens wel bereid om mee te werken aan een afscheid van Marek Hamsik. Hij lijkt naar China te verkassen. Zelf maakte de club zaterdagochtend bekend dat Simone Verdi de overstap maakt van Bologna. "Verder zijn we nog op zoek naar een keeper, een back, een middenvelder en een vleugelaanvaller", legt De Laurentiis uit.