Griezmann belooft duidelijkheid voor start van WK

Redactie

Antoine Griezmann heeft tijdens een persconferentie beloofd voor de start van het WK duidelijk te maken waar hij na de zomer speelt.

De Franse sterspeler besliste onlangs nog de finale van de Europa League, door namens Atlético Madrid twee keer te scoren tegen Olympique Marseille. Ook in de Spaanse competitie scoort hij er al jaren op los, dus ziet coach Diego Simeone hem niet graag vertrekken. De aanvaller wordt echter al maanden hevig gelinkt aan concurrent Barcelona. Zij zouden er geen enkele moeite mee hebben om zijn ontsnappingsclausule van honderd miljoen euro te activeren.

Ook afgelopen vrijdag was Griezmann trefzeker, ditmaal voor Frankrijk. Hij scoorde een penalty tegen Italië en na afloop sprak hij met de toegestroomde pers. "Ja, voor de start van het WK is alles afgerond", belooft hij. De Fransman laat dus binnen twee weken weten of hij zijn contract verlengt bij Atlético Madrid, overstapt naar Barcelona of voor een verrassende overstap naar een andere grootmacht kiest. Frankrijk komt voor het eerst in actie op 16 juni. Dan is Australië de tegenstander en op dat moment wil Griezmann niets anders meer aan zijn hoofd hebben dan het WK.

De 27-jarige spits staat al vier jaar onder contract bij de Madrilenen. Dit seizoen kwam hij tot 29 treffers, ondanks alle aandacht omtrent zijn persoon. Teamgenoot Diego Costa heeft recent aangegeven dat hij hoopt dat zijn ploegmaat blijft. "Hij neemt de tijd voor zijn beslissing, dus ik denk dat hij twijfelt. In ieder geval weet hij dat we hier veel van hem houden. Het zou geweldig zijn als hij blijft. Als hij vertrekt moeten we hem dankbaar zijn voor de EL-titel die hij ons schonk, maar ik denk dat hij uiteindelijk bij ons blijft."