Marcel Keizer opvolger Ten Cate bij Al-Jazira

Boris (borisz)

Marcel Keizer vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de zandbak. De voormalige trainer van Ajax is de voornaamste kandidaat om Henk ten Cate op te volgen als trainer van Al-Jazira, zo meldt Voetbal International

De 49-jarige Keizer zit zonder club na zijn ontslag bij Ajax in december. Bij de Amsterdammers was hij sinds de zomer van 2017 trainer van de hoofdmacht, terwijl hij het seizoen ervoor Jong Ajax onder zijn hoede had. Keizer trainde eerder in Nederland Telstar, FC Emmen en SC Cambuur.

Al-Jazira zoekt naar een opvolger van Ten Cate, die het na tweeënhalf jaar in Abu Dhabi genoeg vindt geweest. Ten Cate wist met de club in 2017 kampioen te worden van de UAE Pro League. Dit seizoen kwam de club niet verder dan de zevende plaats de competitie van de Verenigde Arabische Emiraten. 

Update 14.40 uur

Marcel Keizer vervolgt zijn carrière als voetbaltrainer in het Midden-Oosten. De oud-trainer van Ajax heeft een contract voor twee jaar getekend bij Al-Jazira uit Abu Dhabi, bevestigde zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman.

Hij volgt per 1 juli landgenoot Henk ten Cate op, die zijn aflopende contract niet wilde verlengen. "Er was interesse van verschillende clubs uit Nederland en het buitenland. De aanbieding van Al-Jazira sprak hem het meeste aan", zei Nijman.

Marcel Keizer naar de zandbak. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Marcel Keizer naar de zandbak. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)