Groningen neemt Zeefuik definitief over van Ajax

Redactie

FC Groningen heeft Deyovaisio Zeefuik definitief overgenomen van Ajax, meldt de Trots van het Noorden woensdagmiddag.

Via de officiële kanalen laat de club uit Groningen weten dat de twintigjarige verdediger een contract voor drie seizoenen heeft ondertekend bij de nummer twaalf van de Eredivisie. Hij speelde het afgelopen half jaar al op huurbasis in het Noordlease Stadion.

Zeefuik kwam daarin tot dertien officiële duels en maakte voldoende indruk om een vast contract af te dwingen. "Door zijn drive en wedstrijdinstelling werd hij al snel een publiekslieveling in het Noordlease Stadion",zo klinkt het op de clubsite van Groningen. Zeefuik speelde al sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. De verdediger had in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot medio 2019.

Ron Jans toont zich uiterst tevreden met de gang van zaken. De manager technische zaken in Groningse dienst noemt hem een aanwinst. "Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen, die heeft aangetoond heel goed te passen bij de speelwijze en mentaliteit van FC Groningen. Hij is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste kracht in het eerste elftal en één van de publiekslievelingen van de ploeg."