Bosz gelinkt aan subtopper uit Ligue 1

Redactie

Peter Bosz wordt mogelijk de nieuwe hoofdtrainer van Nantes. De Franse club zoekt nog een opvolger voor Claudio Ranieri.

Onder leiding van Ranieri eindigde Nantes afgelopen seizoen op de negende plaats in Ligue 1. Vlak voor de laatste wedstrijd van het seizoen werd duidelijk dat de Franse club en de Italiaanse coach na afloop uit elkaar zouden gaan. De 66-jarige Ranieri was pas een jaar de hoofdcoach.

Volgens Presse Océan is Jocelyn Gourvennec de belangrijkste kanshebber om de nieuwe trainer van Nantes te worden. De voormalige coach van Bordeaux en Guingamp wordt wellicht woensdag of donderdag al gepresenteerd. Over de invulling van de technische staf wordt nog onderhandeld.

Als Gourvennec om wat voor reden dan ook niet komt, geldt Bosz als 'plan B'. Naar verluidt heeft clubeigenaar Waldemar Kita al contact gehad met de oud-trainer van Ajax, die in december werd ontslagen bij Borussia Dortmund. Eerder werd Bosz al gelinkt aan Nice, maar daar lijkt Patrick Vieira de voornaamste kandidaat te zijn.