'PSV wil stunten en grote keepersbelofte Lafont strikken'

Redactie

PSV houdt rekening met een vertrek van doelman Jeroen Zoet en zou als opvolger denken aan een stunt en voor de jonge Alban Lafont uit Frankrijk gaan.

Dat meldt l'Equipe. De Franse jeugdinternational is pas negentien jaar, maar staat al drie seizoenen onder de lat bij Toulouse. Met die ploeg wist de 1.93 meter lange sluitpost onlangs degradatie te voorkomen en hij heeft in februari al gezegd dat hij de intentie heeft om de club te verlaten.

Na 98 wedstrijden in de Ligue 1 vindt hij het tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière en PSV zou hem die kans willen bieden. Voor de beloftevolle doelman met contract tot medio 2020 zijn echter meer kapers op de kust. Ook Crystal Palace zou hem graag willen inlijven en de Engelse club leidt nu de race om zijn handtekening, aldus het Franse nieuwsblad.

PSV neemt, mits het een voorronde overleeft, deel aan de Champions League en geldt als een nationale topclub. De Engelsen kunnen dat niet zeggen, maar kunnen hem wel een plekje bieden in de prestigieuze Premier League. Ook ligt het salarisplafond beduidend hoger dan in Eindhoven. Het is onbekend of de keeper een voorkeur heeft voor een bepaalde buitenlandse competitie. Hij wordt samen met Gianluigi Donnarumma gerekend tot de grootste jonge keeperstalenten van Europa.

Bij PSV heeft eerste doelman Jeroen Zoet vorig jaar al aangegeven te willen vertrekken uit het Philips Stadion. Diverse clubs werden genoemd, maar tot een overstap is het tot nu toe niet gekomen. Eerder deze transferperiode trokken de Eindhovenaren al Lars Unnerstall aan van VVV-Venlo, maar de Duitse goalie lijkt gehaald als tweede doelman en wordt bovendien nog een seizoen verhuurd aan de Venlonaren. Ook de keepers Eloy Room, Hidde Jurjus, Luuk Koopmans en Yanick van Osch staan onder contract bij PSV.