Titelverdedigster Ostapenko en Venus Williams direct uitgeschakeld op Roland Garros

Boris (borisz)

Titelverdedigster Jelena Ostapenko is in de eerste ronde van de Roland Garros verrassend uitgeschakeld. De kampioene van 2017, als vijfde geplaatst in Parijs, verloor met 7-5 en 6-3 van Katarina Kozlova uit Oekraïne. Ook Venus Williams is al klaar. 

De Letse Ostapenko won vorig jaar de finale van Roland Garros van Simona Halep. Tegen de Oekraïense nummer 67 van de wereld had ze het heel lastig in de eerste set die met 7-5 naar Kozlova ging. In de tweede set kwam ze een derde break van Kozlova niet meer te boven en restte haar een vroege aftocht. In de eerste set maakte Ostapenko maar liefst 29 onnodige fouten en in de tweede nog eens negentien.

Ook voor de 37-jarige Venus Williams is het toernooi op de eerste dag afgelopen. Ze liet zich verrassen door de Chinese Qiang Wang: 4-6 en 5-7.  De nummer negen van de wereld kwam in de tweede set nog 3-0 voor, maar Wang knokte zich knap terug tot 3-3. De set leek op een tiebreak uit te draaien, maar op 5-5 forceerde mondiale nummer 91 opnieuw een break. Een game later maakte ze het karwei op haar eerste matchpoint af.

Elina Svitolina bereikte met moeite de tweede ronde. De Oekraïense rekende in twee sets af met de Australische Ajla Tomljanovic: 7-5 en 6-3. Ook de Britse nummer kan naar huis. Johanna Konta [22] verloor met 6-4 en 6-3 van Yulia Putintseva uit Kazakhstan. De Letse Anna Kontaveit [25] won met 6-1, 4-6 en 6-2 van de Amerikaanse Mardie Brengle. Barbora Strýcová [26] had het lastig tegen Kurumi Nara, maar won wel in drie sets: 1-6, 6-3 en 6-4.