Letschert kan terug naar Eredivisie

Redactie

Timo Letschert staat in de belangstelling van AZ. De Nederlander speelt sinds de zomer van 2016 voor Sassuolo.

Het avontuur in Italië werd voor Letschert een flinke teleurstelling, want in zijn eerste seizoen kreeg hij amper speeltijd wegens een slepende schouderblessure. Eenmaal fit sloeg het noodlot begin oktober weer toe. Letschert scheurde een kruisband en kwam afgelopen seizoen slechts zeven keer in actie.

Welke toekomstplannen Sassuolo met hem heeft, is niet duidelijk. Volgens FOX Sports wil AZ hem de kans bieden om weer in de Eredivisie aan de slag te gaan. De Italianen namen de 25-jarige verdediger bijna twee jaar geleden voor 3,5 miljoen euro over van FC Utrecht. Eerder speelde hij voor Roda JC en FC Groningen.

Letschert liet onlangs aan de NOS weten dat Sassuolo vertrouwen in hem heeft. "Het plan van de club met mij is nog altijd heel positief. Mijn contract loopt nog twee jaar door en ik voel veel vertrouwen. Alles valt of staat met hoe ik terugkom. Als ik een voorbereiding draai zonder problemen, dan kan ik dertig duels spelen. Maar als mijn lichaam protesteert, is het een ander verhaal."