Feyenoord strikt Landzaat als assistent-trainer

Redactie

Feyenoord en AZ hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Denny Landzaat. Hij wordt de nieuwe assistent-trainer in De Kuip.

De voormalig speler van Feyenoord tekent een tweejarig contract, wat hem tot 2020 aan de club verbindt. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Landzaat volgt Jan Wouters op als rechterhand van Giovanni van Bronckhorst. Zijn komst hing al langer in de lucht, maar AZ wilde hem in eerste instantie niet laten gaan. Toen Feyenoord vervolgens een blauwtje liep bij Maurice Steijn, kwamen de Rotterdammers terug bij AZ en nu is het wel tot een akkoord gekomen. Vermoedelijk is er dus een transfersom betaald voor de 42-jarige assistent, maar de club doet hierover geen uitspraken.

Voor Landzaat betekent het een terugkeer op het oude nest, want als speler was hij ook al actief bij de Rotterdammers. Tussen 2008 en 2010 speelde de voormalig international op het middenveld van Feyenoord. Naast zijn 38 wedstrijden voor Oranje speelde hij ook voor Ajax, MVV, Willem II, AZ, Wigan Athletic en FC Twente. Direct na zijn actieve loopbaan als speler begon hij als assistent-trainer bij AZ, waar men zeer tevreden was met zijn werk.

Martin van Geel, technisch directeur bij Feyenoord, toont zich tevreden met een aanstelling. Hij was verrassend lang bezig om de technische staf te completeren en is daar nu in geslaagd. "Met de komst van Landzaat en de contractverlengingen van Jean-Paul van Gastel, Khalid Benlahsen, Roy Makaay en Arno Philips is de technische staf voor komend seizoen rond."