Gouden wissel Van de Sanden helpt Lyon naar Champions League-winst

heywoodu

Olympique Lyon heeft donderdagavond in Kiev de Champions League voor vrouwen gewonnen. De voetbalsters van de Franse club, kampioen in 2011 en 2012, waren in de finale te sterk voor VfL Wolfsburg, eindwinnaars in 2013 en 2014.

Na negenting gezapige minuten stond het nog 0-0, maar in de verlenging ging het gelijk hard tegen onzacht. Een afgeketst schot van Pernille Harder zette Wolfsburg op voorsprong, waarna coach Reynald Pedros bij Lyon ingreep: Shanice van de Sanden kwam in het veld voor wat extra aanvallende pit.

Krap een minuut later kreeg Alexandra Popp van Wolfsburg rood en het duurde niet lang voor Van de Sanden los kon gaan. Amandine Henry tekende voor de gelijkmaker, Van de Sanden leverde de bal vervolgens perfect af bij Eugénie Le Sommer en topscorer Ada Hegerberg.

In vijf minuten tijd werd een 0-1 achterstand zo omgezet naar een 3-1 voorsprong en een derde assist van Van de Sanden maakte het af: Camille Abily tekende op fraaie wijze voor de 4-1 eindstand, waardoor Van de Sanden als eerste Nederlandse ooit de Champions League won.