Iniesta tekent in Japan: "Ik wil hier van mijn leven genieten"

Redactie

Andres Iniesta is officieel speler van Vissel Kobe. De Japanse club heeft hem gepresenteerd tijdens een persconferentie.

De 34-jarige debuteerde vanuit de jeugd bij Barcelona en groeide uit tot de meest gedecoreerde Spanjaard aller tijden. Hij won negen landstitels, vier keer de Champions League en mag zich ook winnaar van het WK en twee keer van het EK met Spanje noemen.

De fijnbesnaarde middenvelder heeft echter besloten afscheid te willen nemen van Barcelona nu hij nog op een hoog niveau speelt. Hij zet zijn carrière daarom elders voort. Een post op sociale media verklapte woensdag dat het de Japanse club Vissel Kobe gaat worden en dat is zojuist bevestigd op een persconferentie.

Na het tekenen van zijn contract vertelde hij de bijeengekomen pers dat het een heel speciale dag voor hem is. "Konichiwa. Dit is een zeer belangrijke uitdaging voor mijn carrière. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor uw vertrouwen in mij. Ik kijk er enorm naar uit om in dit prachtige land te mogen voetballen en wonen."

Naar verluidt levert hij veel salaris in en gaat het hem echt om het avontuur. Wel heeft het natuurlijk geholpen dat de voorzitter van de club ook directeur is van de shirtsponsor van Barcelona. Hiroshi Mikitaini noemt Iniesta een 'geweldige inspiratie voor de Japanse voetbalwereld' en droomt alvast van de mogelijkheden. "Hij kan Vissel Kobe helpen om de grootste club van Azië te worden."

Iniesta geeft aan dat hij veel aanbiedingen heeft afgeslagen om naar Japan te komen. "Ik ken de J-League goed en ik kom hier om het team te helpen. Ook wil ik het Japanse voetbal helpen. Ik houd van de cultuur hier. Dat was mijn belangrijkste motivatie. Ik wil bij deze club, dit land en haar cultuur gaan horen. Ik wil hier van mijn leven genieten."