Ontketende Depay schiet Lyon naar Champions League

Redactie

Olympique Lyon heeft zich zaterdagavond aan de hand van Memphis Depay geplaatst voor de Champions League na een 3-2 thuiszege op OGC Nice.

Bij Lyon was er geen plek voor Kenny Tete, maar Depay was wederom een van de twee aanvallers, samen met Bertrand Traoré, in de basisopstelling. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg, die bij een zege een plek in de top-3 van de Ligue 1 veilig zou stellen, een tik te verwerken. Op aangeven van Mario Balotelli schoot Alassane Pléa de 0-1 tegen de touwen.

Pas na rust wist Lyon zich te herstellen en dat gebeurde aan de hand van Depay, die op aangeven van Nabil Fekir de gelijkmaker op het scorebord zette. Na 64 minuten spelen was de 24-jarige aanvaller wederom trefzeker. De Nederlander schoot een vrije trap onder de muur door en Walter Benítez andermaal te passeren.

Depay gooide de wedstrijd vier minuten voor tijd in het slot. Met een stiftje maakte hij zijn hattrick compleet. De aanvaller beëindigde hierdoor het seizoen met negentien doelpunten in 36 competitiewedstrijden. Pléa bepaalde de eindstand twee minuten voor tijd op 3-2.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Caen - Paris Saint-Germain 0-0
Dijon - Angers 2-1
Olympique Lyon - OGC Nice 3-2
Olympique Marseille - Amiens 2-1
Metz - Girondins de Bordeaux 0-4
Nantes - Strasbourg 1-0
Stade Rennes - Montpellier 1-1
St Etienne - Lille 5-0
Toulouse - Guingamp 2-1
Troyes - AS Monaco 0-3