Twee Nederlandse beachduo's naar kwartfinales in Brazilië

heywoodu

Op het sterkbezette beachvolleybaltoernooi van Itapema in Brazilië hebben twee Nederlandse duo's zich geplaatst voor de kwartfinales bij de mannen. Zowel Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen als Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter komen zaterdag in actie bij de laatste acht.

Brouwer en Meeuwsen wonnen hun twee groepswedstrijden, waarna ze het in de achtste finales opnamen tegen de Duitsers Philipp Arne Bergmann en Yannick Harms. De eerste set was even spannend, maar de oud-wereldkampioenen waren in set twee een maat te groot: 21-19, 21-15. In de kwartfinales spelen ze tegen de Brazilianen Vitor Felipe/Guto.

Ook Varenhorst en Bouter boekten in de groepsfase twee zeges. In de achtste finales gingen de Litouwers Arnas Rumsevicius en Lukasz Kazdailis vervolgens voor de bijl: 21-17, 21-19. Met Piotr Kantor en Bartosz Losiak hebben Varenhorst en Bouter in de kwartfinales twee sterke Polen tegenover zich staan.

Bij de vrouwen werden Joy Stubbe en Marleen van Iersel in de tussenronde uitgeschakeld door Tanja Hüberli en Nina Betschart uit Zwitserland (21-18, 14-21, 11-15). Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden er door een Zwitsers duo uit geslagen: Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich waren in de achtste finales met 14-21, 21-18, 13-15 te sterk.