PSV neemt Unnerstall over van VVV-Venlo

Redactie

PSV heeft Lars Unnerstall gecontracteerd. De Duitse doelman blijft echter eerst nog een jaartje bij VVV-Venlo voor hij de definitieve overstap maakt.

De doelman kende een uitstekend seizoen met de Limburgers en speelde zich zodoende in de kijker bij de landskampioen. Hij maakt transfervrij de overstap, maar PSV bevestigt via de officiële kanalen dat hij VVV hem aankomend seizoen huurt van de Eindhovenaren. Het duurt dus nog een jaar voor hij in het Philips Stadion te bewonderen zal zijn.

De 27-jarige Duitser kwam vorig jaar over van Fortuna Düsseldorf en dwong direct een basisplaats af bij VVV. In totaal keepte hij dit seizoen 32 competitiewedstrijden en daarin liet hij zien een hoger niveau aan te kunnen. Mede dankzij het sterke keeperswerk van Unnerstall speelden de Limburgers een zorgeloos seizoen.

"Mijn doel is om hier te komen spelen en ook een keer dat gevoel te hebben dat die jongens dit seizoen hebben meegemaakt", wijst Unnerstall op de clubsite van PSV op het behaalde kampioenschap van de Eindhovenaren dit seizoen. De sluitpost vindt het geen probleem dat hij direct weer verhuurd zal worden aan VVV. "Dat hebben we zo afgesproken. En ik verheug me erop om VVV komend seizoen nog een keer te helpen om in de Eredivisie te blijven. Het seizoen daarna mag ik hier komen spelen."

Het lijkt de bedoeling dat hij in de zomer van 2019 bij PSV aansluit als vervanger van Eloy Room. Het contract van de huidige tweede doelman loopt dan af. Ook is het mogelijk dat hij wordt klaargestoomd om de plek van eerste doelman Jeroen Zoet over te nemen als hij zijn carrière elders voortzet. Unnerstal speelde in het verleden ook al voor Schalke 04, FC Aarau en Fortuna Düsseldorf.