Hennepkwekerij in mestkelder, 3 arrestaties

Monique Verlind (DJMO)

De politie heeft woensdagochtend in een lege ondergrondse mestkelder onder de stal van een boerderij aan de Bolswarderweg in Tjerkwerd een hennepkwekerij aangetroffen. Door agenten werd de 52-jarige bewoner aangehouden. Daarnaast werden in Witmarssum een man van 44 jaar en een vrouw van 32 jaar aangehouden. Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij het kweken van hennep. Daarnaast wordt de 44-jarige man ook nog verdacht van witwassen.

Anonieme tip
Bij de politie kwam onlangs een anonieme tip binnen dat op deze afgelegen locatie een hennepkwekerij zou zitten. Reden om nader onderzoek te doen. Woensdagochtend werd besloten om een inval te doen. Agenten vonden uiteindelijk in een lege ondergrondse mestkelder een grote hennepkwekerij van 800 planten.

Gevaarlijke situatie
De elektriciteit voor de hennepkwekerij werd illegaal afgetapt van een nabij gelegen woonhuis. De kabel die daarvoor werd gebruikt, was al gedeeltelijk gesmolten. De kans op brandgevaar was dan ook aanzienlijk.

Witwassen
Naast de inval in Tjerkwerd gingen agenten ook naar een woning in Witmarssum. Daar werden de 44-jarige man en de 32-jarige vrouw aangehouden. Tevens werd de woning doorzocht, waarbij specifiek werd gekeken naar bewijsmateriaal voor witwassen zoals administratie. De 44-jarige man wordt namelijk ook verdacht van het witwassen van crimineel verkregen geld. Het onderzoek gaat, ondanks de aanhoudingen, verder.

Hennepkwekerij in mestkelder, 3 arrestaties (Foto: Politie.nl)
Hennepkwekerij in mestkelder, 3 arrestaties (Foto: Politie.nl)

Hennepkwekerij in mestkelder, drie arrestaties (Foto: Politie.nl)
Hennepkwekerij in mestkelder, drie arrestaties (Foto: Politie.nl)