Linssen over Fraser: "Achteraf is zijn ontslag misschien wel goed geweest"

Redactie

Brian Linssen stelt dat het ontslag van Henk Fraser bij Vitesse misschien wel goed is geweest voor de ploeg.

Fraser werd in april, met nog vier competitiewedstrijden te spelen, ontslagen door Vitesse. Edward Sturing werd aangesteld als interim-trainer en met de 54-jarige trainer aan het roer bereikte Vitesse de finale van play-offs, waarin FC Utrecht de tegenstander is.

"Fraser heeft ontzettend goede dingen laten zien", vertelt Linssen in gesprek met de NOS. "Hij heeft de beker gewonnen, we hebben in de eerste seizoenshelft ook best wel goed gedraaid. We hebben best veel punten gehaald, zeker met de Europa League erbij. Maar op een gegeven moment liep het niet meer zoals hij wilde. En het liep niet meer zoals wij wilden. Achteraf is zijn ontslag misschien wel goed geweest. Er kwam een frisse wind en dat heeft goed uitgepakt."

De 27-jarige vleugelaanvaller kan terugkijken op een uitstekend debuutseizoen bij Vitesse. In 42 wedstrijden in alle competities was hij negentien keer trefzeker en gaf hij negen assists. Hij hoopt ooit nog een stap hogerop te kunnen maken. "Ajax? Dat vind ik moeilijk. Ik denk dat ik daar mee zou kunnen voetballen. Als die club voor mij niet komt, zullen we er nooit achter komen. Ik heb nog niet met m'n zaakwaarnemer gesproken over andere clubs."