Zwaargewond na achtervolging met gestolen motor

Monique Verlind (DJMO)

Bij een ongeval tussen een motor en auto op de kruising Hoofdstraat/Kruisstraat in Kerkrade op maandagavond zijn twee personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen de motorrijder op het kruispunt in botsing kwam met een auto. De motorrijder had diverse botbreuken en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De passagiere is met ernstig hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De automobiliste en haar bijrijdster zijn niet gewond geraakt. De verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht. Bij dit onderzoek is de politie op zoek naar personen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Diegenen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

De politie achtervolgde de motor met een opvallende politieauto vanaf de Kaalheidersteenweg omdat hij als gestolen stond gesignaleerd. De motorrijder reed met zeer hoge snelheid door Kerkrade. Op een gegeven moment raakte de politie de motorrijder kwijt. Rond 19.00 uur vond vervolgens de aanrijding met de auto plaats. De motor kwam hierbij tegen een gebouw tot stilstand. De motorrijder en zijn passagiere werden hierbij van de motor geslingerd.