Cliff Bleszinski's Boss Key Productions sluit deuren

Wouter (2dope)

Boss Key Productions, de studio die in 2014 werd geopend door industrieveteranen en voormalig Epic Games-medewerkers Cliff Bleszinski en Arjan Brussee, heeft aangekondigd zijn deuren te sluiten. Bleszinski gaf een openhartige verklaring op Twitter, die kon rekenen op veel steun van andere grote namen uit de gamewereld.

Bleszinski en Brussee werkten onder de vleugel van Epic Games begin jaren negentig al samen aan het succesvolle Jazz Jackrabbit, en niet veel later volgde de ontwikkeling aan wat uiteindelijk Unreal zou worden. In 2014 keerde Bleszinski terug van een tweejarige sabbatical met de mededeling dat hij weer games wilde maken en samen met Brussee werd de studio Boss Key Productions opgestart. Niet veel later werd de arena-shooter met codenaam BlueStreak aangekondigd, wat uiteindelijk LawBreakers ging heten. LawBreakers, hoewel een zeer solide arena-shooter met een focus op pc, werd ondanks positieve reviews uiteindelijk geen commercieel succes.

Vorige maand kwam de studio met een nieuwe titel in Early Access genaamd Radical Heights, een haast wanhopige poging van Boss Key om mee te liften op het grandioze Battle Royale-succes van games als PUBG en Fortnite BR. Bleszinski zegt uiteindelijk dat hoewel de eerste geluiden best positief waren, het 'too little too late' was. Lees hieronder de volledige verklaring.


Op de Twitter-verklaring van Cliffy B. kwamen veel sympathieke reacties en ook niet van de minste namen. Onder andere Larry Hryb, Randy Pitchford, Michael Condrey, Edmund McMillen, Cory Barlog, Robert Bowling en Hermen Hulst betuigden hun steun.