'Toegankelijke controller Xbox One gelekt'

Terry (Lord_Hydra)

Een plaatje van een vreemde Xbox One-controller is opgedoken op Twitter. De befaamde Microsoft-lekker h0x0d plaatste onderstaande foto, zonder verdere tekst of uitleg. Windows Central weet te melden dat het gaat om een controller voor mensen met een lichamelijke beperking, die moeite hebben met het ontwerp van de gangbare controller.

Wat deze controller kan en hoe die precies werkt is nog niet bekend. ResetEra-user baron_calamity, die volgens eigen zeggen een aantal jaar geleden een prototype in handen heeft gehad, postte het volgende: "Hoe het werkt: het is de bedoeling dat je de originele controller samen met deze gebruikt. Deze kan dan extra knoppen geven die met voeten bediend worden als je moeite hebt bepaalde knoppen te gebruiken. De belangrijkste functie is dat een verpleegkundige of therapeut samen met iemand met een lichamelijke beperking, een game kan spelen. Daarnaast zijn bij sommige games een paar knoppen voldoende bij, die kunnen dan zonder hulp gespeeld worden.”

Of de huidige controller qua werking lijkt op het prototype is niet duidelijk. Die grote ronde knoppen zouden nu bijvoorbeeld wel eens drukgevoelig kunnen zijn. Bij het prototype was dit niet het geval. "De grote knoppen waren normale knoppen op de versie die ik heb geprobeerd. Ze waren niet drukgevoelig, dus als vervanging voor de triggers niet ideaal als het op racegames aankomt. Als ze nu meer mogelijkheden hebben, dan zou dat geweldig zijn,” aldus baron_calamity. Wellicht geeft Microsoft binnenkort meer duidelijkheid over deze toegankelijke controller.

xbox one toegankelijke controller