PSG bevestigt: "Tüchel is onze nieuwe trainer"

Redactie

Thomas Tüchel is de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. De 44-jarige Duitser beëindigt een tussenjaar als coach en moet gaan jagen op de CL-titel.

De oud-trainer van Borussia Dortmund neemt het over van Unai Emery en weet dat hem een zware taak wacht. Zijn voorganger werd dit seizoen landskampioen en won de twee nationale bekers, maar kwam alsnog onder vuur omdat hij in de Champions League al in de achtste finale werd uitgeschakeld.

Daarop ontstond hevige speculatie over zijn toekomst en de Spaanse oefenmeester hield de eer aan zichzelf en kondigde in april aan na het seizoen te stoppen bij de Franse grootmacht. Op dat moment zong de naam van Tüchel al rond en dat gerucht werd maandagmiddag dan eindelijk bevestigd via de officiële kanalen van de club.

De Duitser tekent een contract voor twee jaar en zegt enorm uit te kijken naar zijn nieuwe functie. "Het is met groot plezier, trots en ambitie dat ik bij deze enorme club ga werken. Ik kijk er naar uit om te werken met zulke goede spelers, die stuk voor stuk bij de wereldtop horen", jubelt hij. "Ik ga alles doen wat mogelijk is om de droom van de club waar te maken. Er is ongelooflijk veel potentieel in Parijs en dit is zonder twijfel de meest opwindende uitdaging die mij in mijn carrière is geboden", aldus Tüchel.

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi is al even enthousiast om het nieuws eindelijk wereldkundig te kunnen maken. "Thomas is één van de beste coaches van de laatste jaren. Hij laat zijn teams efficiënt en spectaculair voetballen. Bovendien heeft zijn Duitse stijl altijd gezorgd voor de nodige kracht op internationaal niveau. Zijn persoonlijkheid, speelstijl en karakter is wat we zoeken bij PSG. Hij heeft de stijl die onze fans willen zien en bewonderen."