Est Aron wint verregende Grand Prix van Pau

heywoodu

Ralf Aron heeft de prestigieuze Grand Prix van Pau in de Formule 3 gewonnen. De 20-jarige Est won een door de regen flink ingekorte race op het Franse stratencircuit, de derde van drie races in het openingsweekeinde van het Europees Formule 3-kampioenschap.

De Spanjaard Alex Palou kwam vanaf plek twee pas weg nadat het halve veld hem al voorbij was, waar Aron perfect van profiteerde: de Est pakte de leiding en verschalkte daarbij ook de jonge Britse polesitter Enaam Ahmed. 

Het duurde niet al te lang voor de safety car wegens een crash van de Italiaan Marcus Armstrong de baan op moest komen. Een kwartier voor tijd leek het veld bijna weer op weg te kunnen, terwijl het ondertussen behoorlijk hevig was gaan regenen.

Op het moment dat de baan weer vrij was werd de rode vlag gezwaaid: het was te nat. Men had even geduld, maar nadat duidelijk werd dat er geen verbetering in de weersomstandigheden aan zat te komen werd de boel afgelast en was Aron de winnaar, voor Ahmed en de Indiër Jehan Daruvala.

De Chinees Zhou Guanyu opende het seizoen zaterdag al door de eerste race na een dominant optreden te winnen, zijn eerste zege in het kampioenschap. Aron werd tweede, voor de Brit Daniel Ticktum. Race twee was een prooi voor thuisfavoriet Sacha Fenestraz, voor Palou en Armstrong.

De verregende derde race, met de start op ongeveer 21:20 (Bron: YouTube)