Dumoulin: "Ik hoop de schade te beperken."

H.Vviv

Tom Dumoulin verloor in de negende etappe in de Giro d'Italia 22 seconden op Simon Yates. Twaalf seconden in de etappe en door de winst van Yates pakte de Engelsman tien seconden bonificatieseconden. In het algemeen klassement heeft de renner van Mitchelton-Scott nu een voorsprong van 38 seconden op Dumoulin.

"Ik sta er goed voor en ben tevreden met mijn vorm", zei Dumoulin na de slotklim naar de Gran Sasso tegenover de NOS. "Op dit moment is er een aantal renners bergop beter dan ik. Ik hoop de schade te beperken."

Yates heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 38 seconden op Dumoulin. Ook Esteban Chaves staat in het klassement ook voor de Nederlander van Sunweb. "Ik weet niet of dat een probleem wordt, we gaan het zien", aldus de winnaar van vorig jaar.

Ook keek de Limburger nog even terug op de klim naar Gran Sasso. "Ik voelde op die hoogte dat ik niet moest proberen met elke versnelling mee te gaan. Dus ik heb de eerste twee gaatjes op mijn eigen tempo dichtgereden. De derde was me te veel."

Chris Froome verloor meer dan een minuut op Yates en 55 seconden op Dumoulin. "Dat is veel. Ik had niet gedacht dat de verschillen zo groot gingen zijn vandaag. Hij is al twee keer op zijn muil gegaan, dat doet je benen geen goed. Dat is balen voor hem", aldus Dumoulin.