Cumberbatch doet enkel mee bij gelijk salaris

Danny

Benedict Cumberbatch heeft zich voorgenomen om alleen nog maar aan projecten mee te werken waar vrouwen en mannen evenveel verdienen. Dat vertelt de Britse acteur in een interview met Radio Times.

"Gelijke salarissen en gelijke behandeling zijn de centrale principes van feminisme", stelt Cumberbatch. Hij roept collega's op om zijn voorbeeld te volgen. "Kijk naar je salaris en vraag wat vrouwen betaald krijgen. Als ze niet hetzelfde salaris ontvangen als mannen, moet je zeggen dat je niet meewerkt."

Of Cumberbatch dan genoegen denkt te gaan nemen met een lager salaris zodat die onbekendere actrice daadwerkelijk hetzelfde salaris heeft als hijzelf bleef in het midden. Ook rept hij met geen woord over vrouwen in kleinere rollen en of hij in zijn Doctor Strange rol inderdaad niet meer betaald kreeg dan enkele van de vrouwelijke actrices.

De acteur, onder meer bekend van zijn rollen in Sherlock, Doctor Strange en The Imitation Game, wil vrouwen graag een belangrijkere rol geven binnen de filmwereld. In Cumberbatch' productiebedrijf SunnyMarch werken vrijwel alleen maar vrouwen. "Ik ben er trots op dat mijn bedrijfspartner Adam Ackland en ik de enige mannen zijn binnen de organisatie. Ons volgende project is een verhaal over het moederschap, volledig bekeken vanuit het vrouwelijk perspectief. Het is de bedoeling om in de toekomst meer van dit soort projecten te doen. De helft van het publiek bestaat immers uit vrouwen", stelt de 41-jarige Cumberbatch.

Cumberbatch doet enkel mee bij gelijk salaris
Cumberbatch doet enkel mee bij gelijk salaris (Foto: BuzzE)