Van Lagen keert terug in Porsche Supercup met 2e plek in Barcelona

heywoodu

Jaap van Lagen is weer terug in de Porsche Supercup en de 41-jarige Nederlander deed dat op keurige wijze. Op het circuit van Barcelona reed hij in het voorprogramma van de Formule 1 naar de tweede plek.

Van Lagen reed in 2008, het eerste van twee kampioensjaren van Jeroen Bleekemolen, al een vol seizoen in het kampioenschap en won daarbij één race. Een jaar later eindigde hij als vierde in het kampioenschap, maar daarna reed hij slechts sporadisch een race. In 2015 reed Van Lagen in Monaco als gastrijder voor Fach Auto Tech en prompt won hij er de race.

Dit jaar is de Nederlander terug en dat doet hij wederom bij het team van de Zwitser Alex Fach. In Barcelona kwalificeerde Van Lagen zich gelijk netjes als vierde en bij de start van de race snelde hij zondag nog voor de eerste bocht naar plek twee.

Aanvankelijk leek hij regerend kampioen Michael Ammermüller nog te kunnen bedreigen, maar dat zat er niet echt in. Wel bleef de Nederlander in de buurt en in de slotronden kon hij Dylan Pereira uit Luxemburg van het lijf houden, waardoor de eerste podiumplek gelijk binnen was.