De Vries snel klaar in sprintrace F2, Aitken domineert

heywoodu

De sprintrace van de Formule 2 in Barcelona heeft voor Nyck de Vries weinig reden tot vreugde opgeleverd. Na zijn tweede plek in de hoofdrace van zaterdag vertrok de Nederlander als zevende, maar al snel kon hij gaan douchen.

Op de ietwat vochtige Spaanse baan vertrok De Vries niet al te slecht, maar bij een poging om Artem Markelov te pakken moest hij door de grindbak. De Nederland sloot bijna achteraan weer aan en al snel spinde hij in een poging om nog wat in te halen, waarna zijn race voorbij was.

De als derde vertrokken Jack Aitken had ondertussen de leiding gepakt bij de start en die stond de Brit geen moment meer af. Zijn grote voorsprong werd tenietgedaan doordat de safety car na een crash van de Japanners Tadasuke Makino en Nirei Fukuzumi de baan op kwam, maar bij de herstart weerstond Aitken de druk en ging hij weer verder waar hij gebleven was.

Het werd een behoorlijk Brits feestje, want de Thaise Brit Alexander Albon veroverde achter Aitken de tweede plek, voor de Britten Lando Norris en George Russell, de winnaar van zaterdag, die Antonio Fuoco enkele ronden voor het einde passeerde.

Norris is de leider in het kampioenschap, gevolgd door Albon en Russell, met De Vries op plek vier.