Alesi slaat weer toe in sprintrace GP3

heywoodu

Giuliano Alesi heeft zijn vierde overwinning in de GP3 binnen. De 19-jarige Fransman, zoon van Jean Alesi, won op het natte circuit van Barcelona de sprintrace op dezelfde manier als zijn drie zeges vorig jaar: achterin de top-8 eindigden op zaterdag, daardoor voorin mogen starten op zondag en daar optimaal gebruik van maken.

Alesi pakte in de eerste ronde de leiding, voor de vanaf plek zeven fantastisch vertrokken Anthoine Hubert, polesitter Juan Manuel Correa en Callum Ilott. David Beckmann begon op de derde plek, maar de Duitser kwam na wat contact in de eerste bochten terecht in het grind.

Niet alleen voor Beckmann waren er problemen: Leonardo Pulcini tikte de Duitser aan en liep daarbij zelf ook problemen op, waardoor zijn vierde plek in rook opging. Vanaf plek zes eindigde Pedro Piquet's race al vroeg: de Braziliaanse Trident-coureur spinde bij het uitkomen van de razendsnelle Campsa-bocht en knalde flink hard de muur in.

Na de herstart stond Alesi gelijk onder druk van landgenoot Hubert, terwijl Hubert's ART-teamgenoten Jake Hughes en Ilott de druk opvoerden op Correa op de derde plek. Doordat Gabriel Aubry in het grind terecht kwam moest de safety car al snel weer de baan op, maar met vijf ronden te rijden kon het veld weer op gang gevlagd worden.

Wederom duurde het niet lang: Jenzer-teamgenoten Beckmann en Tatiana Calderon namen de gok door op slicks te gaan rijden, maar de Colombiaanse parkeerde haar auto in het grind en dus moest de safety car alweer de baan op. Het veld werd met nog één ronde te gaan op gang gevlagd, maar Alesi's zege kwam niet meer in gevaar.

Hubert eindigde net als zaterdag als tweede, voor de als dertiende vertrokken Hughes, Correa en Dorian Boccolacci. Een knappe vermelding was er voor Niko Kari: de Fin van het Nederlandse MP Motorsport begon achteraan en eindigde op een fraaie zesde plek.