Van Gerwen en Wattimena door in Zwolle, Dekker en Klaasen klaar

Boris (borisz)

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena staan in de tweede ronde van de Dutch Dart Masters. Voor Jan Dekker en Jelle Klaasen hield het toernooi zaterdag op. 

Van Gerwen liet Terry Jenkins kansloos. Met een gemiddelde van slechts 96 wist hij met 6-0 van The Raging Bullte winnen. Wattimena zorgde ervoor dat Joe Cullen dit jaar voor het eerst niet in de kwartfinales van een Euro Tour-toernooi staat. Wattimena won met 6-3. Cullen wist wel direct een break te plaatsen, maar kon dit voordeel niet vasthouden. Het werd direct 1-1. Op 4-3 opende Machine Gun met een 174-score, om de Engelsman vervolgens te breken met een 72 finish voor een 5-3 voorsprong. Cullen kreeg nog drie kansen om in de wedstrijd te blijven, maar faalde telkens op dubbel achttien. De Gelderlander raakte dubbel tien wel en plaatste zich voor de finaledag.

Voor twee andere landgenoten zit het toernooi erop. Dekker begon allesbehalve goed aan de partij tegen Whitlock. The Wizard stond na vier legs met 4-0 voor en daarmee was het verschil gemaakt. Dekker kwam echter terug tot 4-4. De laatste twee legs echter waren weer voor de Australiër: 6-4.

Klaasen schoot tegen Ratajski direct uit de startblokken. Met twee goede legs pakte hij de 2-0 voorsprong, maar dat waren de enige twee legs die de Nederlander wist te pakken. Hij kreeg in de partij nog twee slechts twee pijlen op een leg, maar die pijlen wilden er niet in. Het werd niet zijn avond en Ratajski won met 6-2. 

Zondag is de finaledag van de Dutch Dart Masters. Zondagmiddag zijn de achtste finales met Wattimena tegen Kim Huybrechts en Van Gerwen tegen Darren Webster. Zondagavond is het finaleblok met de kwartfinales, halve finales en finale. 

2018 Dutch Darts Masters - tweede ronde 
Kim Huybrechts 6-2 Wayne Jones
John Henderson 3-6 James Richardson
Gerwyn Price 6-5 Dragutin Horvat
Mervyn King 6-4 Ryan Joyce
Joe Cullen 3-6 Jermaine Wattimena
Dave Chisnall 4-6 Cameron Menzies
Ian White 3-6 Kyle Anderson
Bye - Steve Lennon (Rob Cross withdrew)

Simon Whitlock 6-4 Jan Dekker
Mensur Suljovic 6-5 Josh Payne
Michael Smith 0-6 Stephen Bunting
Peter Wright 6-4 James Wilson
Jelle Klaasen 2-6 Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney 6-4 Cristo Reyes
Michael van Gerwen 6-0 Terry Jenkins
Darren Webster 6-4 Steve Beaton

Achtste finales - zondagmiddag vanaf 13.00 uur

Steve Lennon v James Richardson
Mensur Suljovic v Simon Whitlock
Jermaine Wattimena v Kim Huybrechts
Peter Wright v Gerwyn Price
Stephen Bunting v Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney v Mervyn King
Cameron Menzies v Kyle Anderson
Michael van Gerwen v Darren Webster

Avondsessie (vanaf 19.15 uur)
Kwartfinales
Halve finales
Finale