EK-brons voor karateka Lardy

heywoodu

Karateka Tyron Lardy heeft op het Europees kampioenschap in het Servische Novi Sad brons gepakt in de kumité - de 'gevechtsklasse' van het karate - boven 84 kilogram. Het was de eerste medaille voor de 21-jarige Lardy op een kampioenschap bij de senioren.

Lardy begon zijn toernooi met drie zeges, waarna de sterke Shahin Atamov uit Azerbeidzjan te sterk was. Atamov wist de finale te bereiken en daardoor mocht Lardy de herkansingen in, waarin hij zich plaatste voor de strijd om één van de twee bronzen medailles. In die wedstrijd stond de vechter van Kenamju tegenover Babacar Seck Sakho uit Spanje en die ging er met 5-2 aan.

Lardy hoopt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020, waar karate voor het eerst op het olympisch programma staat. Dat wordt overigens wel een uitermate dun bezet toernooi: per gewichtsklasse zullen slechts zes atleten van de partij zijn. Lardy is alvast keurig bezig: naast zijn EK-brons pakte hij dit jaar al goud en zilver in Series A-toernooien, één niveau onder de Premier League.