Zweedse ijshockeyers winnen thriller, Finland geeft Canada klop

heywoodu

Op het wereldkampioenschap ijshockey in Denemarken is Zweden nog altijd ongeslagen. Na vier zeges in reguliere speeltijd moesten de Scandinaviërs tegen Slowakije echter wel een stuk dieper in de reserves graven.

Tomas Jurco zette Slowakije op voorsprong, maar vervolgens sloeg Zweden terug: Dennis Everberg, Gustav Nyquist en Jacob de la Rose draaiden de achterstand om naar een 3-1 voorsprong. Marek Daloga bracht de Slowaken weer hoop, waarna veteraan Ladislav Nagy de gelijkmaker scoorde.

Er moest overtime gespeeld worden en daarin scoorde Mika Zibanejad van de New York Rangers de golden goal: 4-3. In dezelfde groep won Oostenrijk met 4-0 van Wit-Rusland, dat daardoor definitief degradeert naar het tweede niveau. Rusland rekende met flink wat moeite af met de Zwitsers: 4-3.

In groep B won Finland de topper tegen Canada. Onder meer dankzij twee goals van Mikko Rantanen van de Colorado Avalanche wonnen de Finnen met duidelijke cijfers: 5-1. Het thuisland was Zuid-Korea met 3-1 de baas, Letland klopte Duitsland met dezelfde cijfers.

De beste goals van de dag (Bron: YouTube)