Man bestormt podium Songfestival

static

Een toeschouwer heeft geprobeerd het Eurovisiesongfestival te verstoren. Tijdens het optreden van het Verenigd Koninkrijk rende de man het podium op, maar de beveiliging kon hem snel oppakken en afvoeren.

De zangeres SuRie was bezig aan haar optreden toen de toeschouwer naar haar toe rende. Hij pakte haar microfoon af en begon iets te roepen. Het incident was gedeeltelijk te zien. Toen de man bij de zangeres kwam, schakelde de regie naar enkele Britse fans in het publiek.

SuRie kon haar lied afmaken. Ze was duidelijk geschrokken, maar zong toch door.

Update 22.58 uur
De Britse zangeres SuRie klimt zaterdagavond niet nogmaals op het podium van het Eurovisiesongfestival. Ze mocht haar nummer Storm nogmaals zingen nadat haar optreden werd verstoord door een toeschouwer, maar koos ervoor dat niet te doen.


De EBU, de organisatie achter het Eurovisiesongfestival, gaf SuRie de kans haar optreden over te doen. Ze mocht nadat alle 26 landen die de finale van het Songfestival haalde nogmaals optreden. Dat wil ze zelf niet. "SuRie en haar team zijn bijzonder trots op haar optreden", liet de Britse delegatie via Twitter weten. Zij zien "geen enkele reden" om nogmaals op te treden.

Het incident, waarbij een man het podium oprende en SuRie's microfoon afpakte, lijkt het Verenigd Koninkrijk geen windeieren te leggen. Storm steeg na het optreden bij de bookmakers en wordt nu getipt bij de beste tien.

Update 07:53 uur: We hebben beeld..


Man bestormt podium Songfestival
Man bestormt podium Songfestival (Foto: ANP)