Golfer Simpson aan de leiding na dag twee Players Championship

H.Vviv

Webb Simpson gaat na de tweede dag van het Players Championship. De 32-jarige Amerikaanse golfer heeft een voorsprong van vijf slagen op de eerste achtervolgers. Rickie Fowler, Rory McIlroy en Hideki Matsuyama, de nummers 6, 8 en 9 van de wereld, misten de cut.

Simpson liep op de tweede dag een geweldige ronde op de banen van de banen van de TPC Sawgrass in Florida. De Amerikaanse golfer liep een ronde van 63 (-9) slagen met negen birdies en een eagle. Op de zeventiende hole ging de winnaar van het U.S Open in 2012 de fout in. Simpson sloeg de bal in het water, waardoor hij een double bogey maakte op 'Island Green.'

Simpson heeft vijf slagen voorsprong op de Zuid Afrikaan Charl Schwartzel, de Amerikaan Patrick Cantlay en de Australiër Danny Lee.

Verschillende topspelers misten de cut op het Players Championship. Rickie Fowler, de nummer zes van de wereld, liep nog wel een ronde van 71 (-1) slagen, maar dat was niet voldoende. Ook Rory McIlroy ligt eruit. De Noord-Ierse golf stond na de eerste dag nog op -1 voor het toernooi, maar met een ronde van 74 slagen ligt ook hij eruit. Ook Phil Mickelson en de Japanner Hideki Matsuyama, die na de eerste dag (+9) al kansloos waren om de cut te halen liggen eruit.

Justin Thomas, Jordan Spieth en golflegende Tiger Woods wisten zich maar net te plaatsen voor de laatste twee rondes van het Players Championship. Alle drie de golfers staan na twee dagen op 143 (-1) slagen na 36 holes.