Nederland met drie zeges naar kwartfinales EK onder 17

heywoodu

De Nederlandse voetballers tot 17 jaar hebben zich op het Europees kampioenschap in Engeland op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales. In Loughborough werd vrijdag ook van Servië gewonnen, nadat eerder Spanje en Duitsland al voor de bijl gingen.

Ajacied Brian Brobbey was dit keer de gevierde man. Na 26 minuten opende hij de score en een kwartier na rust verdubbelde hij de stand op het scorebord. Het bleef bij 2-0, waardoor Nederland met negen punten als groepswinnaar naar de kwartfinales gaat. Spanje rekende ondertussen met duidelijke cijfers af met de Duitsers (5-1), waardoor ook Spanje een ronde verder is.

In groep C plaatsten België en Ierland zich voor de kwartfinales. Jérémy Doku scoorde namens de Belgen na een half uur de enige goal tegen Denemarken, waardoor België de groepsfase met de maximale score afsluit. Troy Parrott en Adam Idah scoorden voor Ierland in het laatste kwartier van hun duel tegen Bosnië & Herzegovina, waardoor niet de Bosniërs, maar de Ieren als tweede naar de kwartfinales gaan.

Kwartfinales EK onder 17
Italië - Zweden (13 mei)
Noorwegen - Engeland (13 mei)
België - Spanje (14 mei)
Nederland - Ierland (14 mei)