FOK! Wat een weer: zonnig en lekker warm

Stephan (Stephan5)

Hallo! 

Het was gisteren weer een prima dag. De temperaturen waren niet zo gek hoog, maar dat was voor veel mensen wel even zo aangenaam. De zon werd afgewisseld door kleine stapelwolken en die gingen zich een beetje uitspreiden, zodat die koperen ploert toch af en toe even verdween. Echte stapelwolken met bijbehorende regen- en onweersbuien vielen er in Italie, Griekenland, Turkije en het oosten van Europa te bewonderen.

Bij ons komt er ook weer warmere lucht aan. Tegelijkertijd met de warmte ontstaat er ook een lagedrukgebied boven Frankrijk. Met name in het westen en midden van Frankrijk gaat het hard regenen en deze storing, die de voorste begrenzing vormt van koelere lucht, komt ook onze kant op. Deze lijkt echter tot stilstand te komen. Dat is van grote invloed op het weer bij ons op zondag en maandag. Grote vraag is nog: wáár komt die overgangszone te liggen? Ten zuiden of precies over ons land? Dat zijn vragen waar we ons het komend etmaal mee bezig gaan houden.

In ieder geval is het vandaag na een nacht met wat wolkenvelden weer prachtig zonnig weer. De stapelwolken worden echter wel groter dan gisteren en in de avond zou er in het zuiden al een bui kunnen vallen. Overdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Het is dus prima weer om buiten te zijn met maxima van 21 graden aan zee tot 25 in het binnenland. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Hoe de zondag en maandag gaan verlopen is nog dermate onzeker dat ik daar nog niets over durf te zeggen. Daar weten we vanavond meer van.

Fijne dag!  

Nederland
 

Festival in Kempen. (2) (Foto: spylacopa_68)
Het kasteel in Kempen waar een festival werd gehouden. ( Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!