Paal en lat voorkomen doelpunten bij Almere tegen Roda

Redactie

Almere City FC en Roda JC zijn er niet in geslaagd om te scoren. Wel kwamen ze er enkele keren akelig dichtbij, maar paal en lat zaten in de weg.

In de strijd om promotie/degradatie golfde het duel voortdurend op en neer. Beide ploegen kregen kansen en een miniem overwicht van eredivisionist Roda leverde de favoriet voor het treffen niets op. Na twintig minuten was Javier Vet zelfs dichtbij de openingstreffer namens de thuisploeg. Hij raakte de bovenkant van de lat.

Dat kunstje lukte ook Simon Gustafson, maar dan aan de overzijde. Hij vuurde één van de vijf schoten af die de Limburgers in de eerste helft op keeper Chiel Kramer losten. Hidde Jurjus kreeg er binnen 45 minuten al tien te verwerken, maar hij capituleerde niet. Eenmaal liet hij de bal los, maar hij was net op tijd om de bal voor spits Jerge Hoefdraad weg te plukken.

Na rust gingen beide ploegen op dezelfde voet verder. Ambitieus aanvallend, maar weinig gelukkig in de afwerking. Tom Overtoom schoot over en zag zijn eigen keeper even later ontsnappen tijdens een ouderwetse scrimmage. Jannes Vansteenkiste schoot op de lat en Mikhail Rosheuvel raakte het zijnet. Even later kopte Ognjen Gnjatic in de handen van Kramer en in de slotfase was het bijna Sherjill MacDonald die de winnende treffer binnenschoot. Zijn schot spatte uiteen op de paal, zodat het duel wonder boven wonder in 0-0 eindigde.

Zondag staat het affiche opnieuw op het programma, maar dan heeft Roda het thuisvoordeel. De winnaar van het treffen mag het volgende week opnemen tegen Telstar of De Graafschap. Het eerste duel tussen die twee ploegen eindigde in 3-2 voor Telstar, wat die voorsprong zondag moet zien te verdedigen in Doetinchem.